Om

Vi älskar Stockholm. Vi som driver den här sidan bor i vår huvudstad. Vissa av oss är födda här, andra är inflyttade och den gemensamma nämnaren oss emellan är kärleken till Sveriges största stad. Vi älskar livet, vi älskar pulsen, vi älskar vattnet, naturen och vi älskar den ruffighet som finns på sina håll och kanter. Samtidigt så älskar vi anonymiteten och det faktum att man tillåts vara som man vill.

Men, vi känner även av de negativa sidorna: bostadsbristen, bostadspriserna, det faktum att man sällan får vara ifred, kollektivtrafiken, utsläppen, volymen, och så vidare.

Stockholm erbjuder allt och på den här sidan kommer vi att skriva om olika saker som du ska tänka på om du funderar på att flytta till staden. Det du tar för givet i en mindre stad gäller inte på samma sätt i Stockholm. Här har du ett eget ansvar och du kan inte förlita dig på andra. Beslut – oavsett om det handlar om att anlita en hantverkare eller om att köpa en bostad – måste alltid föregås av research och ett vägande av för- och nackdelar. Den godtrogne kan bli hajmat och det gäller att snabbt skaffa dig skinn på näsan. För många – speciellt i karriären – så är ditt huvud bara en lämplig plats att sätta ner foten på i syfte att klättra högre upp.

Vi ska ge dig den information och de råd du behöver för att klara av livet i storstan och där du lär dig att plocka av de fantastiska frukterna som Stockholm erbjuder. Välkommen!