Så kan du sälja bil utan krångel i Stockholm

Sälja bil i Stockholm är inte det enklaste. Vad ska man ta betalt? Får köpare bete sig hur som helst? Tänk om det bara fanns ett sätt att slippa krångel.

Hur gör man egentligen för att sälja en bil i dessa dagar? Blocket verkar ju översållat av mer eller mindre märkliga annonser, hur ska din lilla Toyota kunna sticka ut i mängden där? Och vad ska du ta betalt? Att jämföra med befintliga annonser av liknande bilar kan vara lite bedrägligt, eftersom du inte kan vara säker på vad säljaren baserat sin värdering på.

Då är det bättre att ta kontakt med ett företag som kan värdera din bil efter skicket på din bil och hur marknaden ser ut. Det finns flera aktörer som erbjuder värderingstjänster för bilar. Många av dem kan också ta sig an hela affären, det vill säga hjälpa till med allt från annonsering till att skriva köpekontrakt med köparen.

Lekande lätt att sälja bil i Stockholm

Ibland är det ju tyvärr inte helt lätt att sälja bil. Kanske råkar du ut för en besvärlig köpare. Kanske har du själv en felaktig bild av värdet på din bil, och undrar varför din annons ligger kvar vecka ut och vecka in utan att någon hör av sig. Då kan det kännas skönt att lägga affären i någon annans händer.

Självklart är dessa tjänster inte helt gratis. Du behöver vara beredd på att betala en del i provision till företaget som åtar sig att ta hand om försäljningen. Men det kan det kanske vara värt, jämfört med att inte få bilen såld alls. För en bil som inte används står ju bara och kostar pengar. Det får du ta med i beräkningen när du ser om det är värt att ta hjälp eller ej.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilar